ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπαγόρευση κυκλοφορίας: «Χαρτί εξόδου» με sms για πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Χαρτί εξόδου» με sms για πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πολίτες που πήραν άδεια κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας το sms, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα στις 6 τα ξημερώματα.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε στην εκπομπή Live News στο Mega:

Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά“, σημειώνοντας ότι για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού.

Ποιες επιλογές έχουν οι πολίτες

“Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του” ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης ενώ σε ερώτηση για τη διάρκεια εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε πως οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν.

“Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα” σημείωσε.

Σημειώνεται ότι 33 πολίτες σε όλη την επικράτεια, πήραν πρόστιμα γιατί κινούνταν αδικαιολόγητα χωρίς προφανή αιτία, ενώ το 99,8%, των πολιτών, σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας, εναρμονίστηκαν με το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης, την πρώτη μέρα εφαρμογής του.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημάνθηκε πως οι χθεσινοί έλεγχοι είχαν κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα και παροχής συστάσεων, και από σήμερα αυτοί θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις των 150 ευρώ.