ΑρχικήΕπικαιρότηταΑπαγόρευση κυκλοφορίας: Νέες ουρές έξω από τράπεζες

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέες ουρές έξω από τράπεζες

Τι και οι ειδικοί τονίζουν συνεχώς την αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι και έχει θεσπιστεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, πλήθος πολιτών βρίσκεται και σήμερα έξω από υποκαταστήματα τραπεζών προκειμένου να εξυπηρετηθεί παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά μέσα, πολίτες βρέθηκαν από τις 6.30 έξω από τραπεζικό κατάστημα στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ουρά.

Οι πολίτες λόγω κορωνοϊού, κρατούν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους με αποτέλεσμα η ουρά να εκτείνεται δεκάδες μέτρα στο πεζοδρόμιο έξω από την τράπεζα.

Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί οι οποίοι φρόντιζαν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ έλεγχαν και αν οι πολίτες είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας,μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι και σήμερα αστυνομικοί θα βρίσκονται έξω από τράπεζες για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Οι εικόνες με τις ουρές έξω από τις τράπεζες που δεν είναι παρατηρούνται, φυσικά, μόνο σήμερα, καθώς και χθες  καταγράφηκαν, έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση, εντείνοντας το φόβο για χρονικούς περιορισμούς στις εξόδους.

Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν για το ζήτημα διαπιστώθηκε ότι με τις βεβαιώσεις σε χαρτί που χρησιμοποιούν οι πολίτες για να μετακινηθούν δεν μπορεί να γίνει έλεγχος.

Παρόλα αυτά αποφασίστηκε ότι θα γίνουν ενέργειες να ελέγξει την κατάσταση η αστυνομία, όπως συνέβη σήμερα σε αρκετές περιπτώσεις όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός από συνταξιούχους που σχημάτισαν ουρές έξω από τράπεζες.

Προς το παρόν, κυβερνητικές πηγές τονίζουν την σημασία να επιδείξει ο καθένας ξεχωριστά ατομική ευθύνη απέναντι στο ζήτημα του εξάπλωσης του κορωνοϊού.