Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα

20 mins read

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από σήμερα στις 6 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας την οποία ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού κορωνοϊού στη χώρα μας, ο οποίος έχει μέχρι τώρα στοιχίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους.

Απο νωρίς το πρωί αστυνομικοί, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και λιμενικοί βρίσκονται επι ποδός ελέγχοντας τους πολίτες για το εάν διαθέτουν τις αναγκαίες βεβαιώσεις καθώς και την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, που πλέον είναι αναγκαία για την μετακίνηση.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται ημέρα προσαρμογής των πολιτών στο νέο μέτρο και έτσι δεν κόβεται προς το παρόν το πρόστιμο των 150 ευρω καθώς γίνονται μόνο συστάσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, επιτήρηση για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνεται και με τη χρήση drones καθώς και ελικοπτέρων.

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι και στη Θεσσαλονίκη

Από τις έξι το πρωί, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα σημεία και της Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα forma.gov.gr ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα (sms) στον αριθμό 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.

Έλεγχοι και στην Πάτρα

Τους πρώτους ελέγχους κάνουν από τις 6 το πρωί οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους της Πάτρας.

Οι έλεγχοι γίνονται από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Προς το παρόν δεν δόθηκαν πρόστιμα αλλά έγιναν συστάσεις. Οι αστυνομικοί και οι Πυροσβέστες ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί με τον κόσμο και τους ζητούσαν να φροντίσουν να προμηθευτούν από την εργασία τους το απαραίτητο δικαιολογητικό για να μπορούν να κινούνται στους δρόμους της Πάτρας.

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους 

Από νωρίς το πρωί όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορία η αστυνομία προχώρησε σε μπλόκα και ελέγχους σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας.

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών – Λαμίας από το ύψος των Αγίων Αναργύρων μέχρι το ύψος της Νέας Κηφισιάς.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία προχωρά σε ελέγχους σε όσους ταξιδεύουν στα διόδια των Μαλγάρων.

Μπλόκα υπάρχουν και στα διόδια του Ρίου στην Πάτρα αλλά και κεντρικούς δρόμους της πόλης από άνδρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα και οι πολίτες φαίνεται ότι έχουν συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό με τις συστάσεις της πολιτείας.

Κλιμάκια της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο, καθημερινά, σε ολόκληρη την πόλη με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες πως πρέπει να τηρούν το μέτρο για το καλό των ίδιων αλλά και των συμπολιτών τους.

Facebook Comments