ΑρχικήΕπικαιρότηταΑντίθετα 9 μέλη της επιτροπής με το άνοιγμα των σχολείων

Αντίθετα 9 μέλη της επιτροπής με το άνοιγμα των σχολείων

Κάθε άλλο παρά ομόφωνη είναι η απόφαση της Επιτροπής για άνοιγμα των Λύκειων σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Daily Post.

Όπως μαθαίνουμε, στην πολύωρη διάσκεψη σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων σε όλη την χώρα- δηλαδή και σε Θεσσαλονίκη, Αχαία, Κοζάνη- και η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Νίκης Κεραμέως, 19 μέλη της επιτροπής τάχθηκαν υπέρ και 9 μέλη τάχθηκαν κατά. Βαρύνουσας σημασίας είναι δε το στοιχείο του ρεπορτάζ ότι μεταξύ των μελών που τάχθηκαν κατά του ανοίγματος ήταν και ο επικεφαλής της Επιτροπής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ενδεχομένως να μην εξέπληξε η θέση του, δεδομένου ότι μόλις χθες με την παρουσίαση που έκανε στην Ακαδημία Αθηνών, παρουσίασε ζοφερές προβλέψεις για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αν το Rt κυμανθεί στο 1,1 καθώς αυτό θα επιφέρει 1.000 διασωληνωμένους αμέσως μετά το Πάσχα.

Δύο self test τη βδομάδα ζητά η Επιτροπή για τα Λύκεια

Μεγάλο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους ειδικούς το άνοιγμα των Λυκείων σε όλη τη χώρα στις 12 Απριλίου. Όπως πληροφορείται το Daily Post, μία από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Επιτροπή στην κυβέρνηση προκειμένου η επιστροφή των μαθητών του Λυκείου στις τάξεις να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, είναι να πραγματοποιούνται self test δύο φορές τη βδομάδα σε κάθε μαθητή, και όχι μία, όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Σημειωτέον ότι στη Βρετανία, θα πραγματοποιούνται δύο self test τη βδομάδα για κάθε πολίτη, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον.

Μάλιστα, το σύνολο των προϋποθέσεών που έθεσε η Επιτροπή για το ασφαλές άνοιγμα των Λυκείων και όχι μόνο -και στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η διενέργεια self test δύο φορές τη βδομάδα-, έχει κατατεθεί γραπτώς προς την κυβέρνηση. Στο κείμενο αυτό υπάρχει και αναλυτική διατύπωση της επικινδυνότητας που μπορεί να επιφέρει κάθε άνοιγμα.