ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνήλικος ξυλοκοπήθηκε από 17 μαθητές γυμνασίου παρουσία καθηγητών - Παρέμβαση Κεραμέως

Ανήλικος ξυλοκοπήθηκε από 17 μαθητές γυμνασίου παρουσία καθηγητών – Παρέμβαση Κεραμέως

Ακόμη ένα περιστατικό βίας σε σχολείο έγινε γνωστό. Χθες στο Βύρωνα 17 μαθητές, οι περισσότεροι της Γ’ γυμνασίου, έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν 17χρονο μπροστά στους καθηγητές όταν ο ανήλικος επιχείρησε να προστατέψει την αδερφή του που έπεφτε συστηματικά θύμα bullying.

Ο δικηγόρος του παιδιού τόνισε πως χτυπήθηκε ακόμη και με αιχμηρά αντικείμενα με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να χάσει το αριστερό του μάτι. «Mε χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν», είχε δηλώσει ο 17χρονος μετά το συμβάν.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το περιστατικό είναι ένα από τα ελάχιστα συμβάντα βίαιης συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών στη μακροχρόνια λειτουργία του σχολείου, το οποίο προκαλεί συναισθήματα θλίψης και ανησυχίας.

Παρέμβαση Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας παρενέβη για το περιστατικό βίας και τοποθετήθηκε δημόσια μέσω Twitter: «Αναφορικά με την επίθεση εναντίον μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα. Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».