Ανατροπή στον εμπρησμό σχολείου μεταναστών: Αλλοδαποί δράστες- Εξετάζεται σχέση με ΜΚΟ

16 mins read

Μία μεγάλη ανατροπή επιφύλασσε η έρευνα της Αστυνομίας για το οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού με στόχο την προσφυγική δομή «One Happy Family» και το «Σχολείο της Ειρήνης» για προσφυγόπουλα, απέναντι από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, o περίεργος εμπρησμός είχε γίνει στις 20.30 βράδυ Σαββάτου, στις 7 Μαρτίου 2020.

H φωτιά μπήκε από «επαγγελματίες» και έκαψε μία πολύ μεγάλη έκταση, καταστρέφοντας ολοσχερώς το κτίριο του σχολείου και προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στην υπόλοιπη προσφυγική δομή.

Οι υποψίες αρχικά είχαν πέσει σε ομάδες ακροδεξιών της Λέσβου που είχαν στοχοποιήσει ανθρωπιστικές οργανώσεις και ΜΚΟ. Όπως αποδείχτηκε, ωστόσο, από τη συστηματική έρευνα των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

Ύστερα από πολυήμερη έρευνα ο εμπρησμός εξιχνιάστηκε. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος ζει μόνιμα στη Λέσβο και εργάζεται ως διερμηνέας, όπως και για ακόμα δύο Παλαιστίνιους, οι οποίοι ζουν στην Αθήνα και μετέβησαν στο νησί αποκλειστικά για να κάψουν την προσφυγική δομή που λειτουργεί από ισραηλινή ανθρωπιστική οργάνωση.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι οι δύο Παλαιστίνιοι από την Αθήνα ταξίδεψαν για τη Λέσβο την ημέρα του εμπρησμού και γύρισαν πίσω την επομένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασαν στη Λέσβο τους παρέλαβε ο ομοεθνής τους με αυτοκίνητο, τους μετέφερε στις εγκαταστάσεις της προσφυγικής δομής, έβαλαν τη φωτιά και στη συνέχεια διέφυγαν με το ίδιο όχημα. Η Αστυνομία εξετάζει τη σχέση τους με Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με έδρα το κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μυτιλήνης έφτασαν στα ίχνη τους μέσα από πολυήμερη ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού και μέσα από την αξιοποίηση άλλων στοιχείων. Σε βάρος των τριών αντρών σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται, όμως, και ένα ακόμα άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία φέρεται να έκλεισε τα εισιτήρια με τα οποία ταξίδεψαν οι δύο Παλαιστίνιοι στη Λέσβο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για μία μυστήρια και ταυτόχρονα πολύ σοβαρή υπόθεση. Οι φυσικοί αυτουργοί του εμπρησμού ενδεχομένως να λειτούργησαν κατ’ εντολή τρίτων.

Παράλληλα, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, επίσης, ότι ο εμπρησμός της προσφυγικής δομής έγινε σε μία περίοδο που επικρατούσε μεγάλη ένταση στο νησί.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα