ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνακριτής διαφθοράς ερευνά τις παράνομες ενισχύσεις στους συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ

Ανακριτής διαφθοράς ερευνά τις παράνομες ενισχύσεις στους συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ

Άλλο ένα κρίκο στα θεμελιώδη προβλήματα που κλονίζουν συθέμελα τα ΕΛΤΑ και απειλούν την βιωσιμότητά τους, προσθέτουν οι έρευνες του ανακριτή Διαφθοράς για τις παράνομες ενισχύσεις της εταιρείας προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Σύμφωνα με το newmoney.gr, την υπόθεση είχε αποκαλύψει το 2011 πόρισμα του πρώην επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, το οποίο αποκάλυπτε τις ενισχύσεις των Ελληνικών Ταχυδρομείων προς την ΠΟΣΤ (κατά τα πρότυπα της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ) αλλά και τις κρατήσεις των ταχυδρομικών υπαλλήλων από τη συνδικαλιστική τους ένωση.

Στο πόρισμα εκείνο, αναφερόταν ότι τα ΕΛΤΑ έχουν ενισχύσει παράτυπα την Ομοσπονδία με 4,2 εκατ. ευρώ από το 1999 έως το 2010, στο πλαίσιο τόσο της συλλογικής σύμβασης εργασίας όσο και με αποφάσεις της διοίκησης για χορηγίες σε εκδηλώσεις και άλλης μορφής παροχές. Αντίστοιχα, το πόρισμα κατακεραύνωνε και την πολιτική της ΠΟΣΤ να παρακρατά μηνιαίως, εισφορές των εργαζομένων υπέρ του ταμείου της, οι οποίες για το ίδιο διάστημα, είχαν εκτιμηθεί στο ύψος των 11,7 εκ. ευρώ.

Περισσότερα εδώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ