Αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου η ΓΣ της Ελλάκτωρ

13 mins read

Σε αναβολή για την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 οδηγήθηκε -όπως αναμενόταν- η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ μετά από αίτημα της πλευράς Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου.
Τι αναφέρει η διοίκηση της Ελλάκτωρ
To θέμα της αλλαγής ΔΣ τέθηκε από τη Reggerbogh Invest καθώς και τους μετόχους Α. Γιόκαρη και Χ. Παναγιωτόπουλο διότι όπως αναφέρεται στο σχέδιο απόφασης “τα οικονομικά της αποτελέσματα είναι αρνητικά και συνεπώς απαιτείται η εκλογή μίας νέας διοίκησης που θα μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο επενδυτικό κοινό και τους πιστωτές της Εταιρείας, να εισηγηθεί δε και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της κεφαλαιακής επάρκειας και δυναμικής επανεκκίνησης της Εταιρείας…..”.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ διαφωνεί με την παραπάνω θέση αναφέροντας στο δικό του σχέδιο αποφάσεων ότι “όπως έχει εξηγήσει εκτενώς… τους λόγους που οδήγησαν στη διαμόρφωση των εκάστοτε οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει και δεν έχει ολοκληρωθεί, συνολικής ανάταξης του Ομίλου, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, και έχει θέσει τις βάσεις για την επανάκαμψη αυτού σε δυναμική φάση ανάπτυξής του”.
“Η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνεται από το ενδιαφέρον νέων επενδυτών να επενδύσουν στην Εταιρεία και κατά την τρέχουσα περίοδο. Η Εταιρεία έχει παρουσιάσει δημόσια τις θέσεις και το ολοκληρωμένο πλάνο για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, ιδίως του τομέα κατασκευής καθώς και την πορεία των συζητήσεών της με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι η αιτιολόγηση των αιτούντων μετόχων, για την πρότασή τους περί ανάκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου είναι παντελώς γενικόλογη και αόριστη, ενώ ουδεμία συγκεκριμένη αναφορά υπάρχει στο ποιο είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της κεφαλαιακής επάρκειάς της”, αναφέρεται ακόμη.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα