Αιχμές Μόσιαλου: «Δεν είμαι μάντης- Να δώσουν αναλυτικά στοιχεία στη δημοσιότητα»

11 mins read

Αιχμές στην κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση του κορωνοϊού μετά τον Ιανουάριο αλλά και για το ότι ο ίδιος δεν έχει πρόσβαση σε αναλυτικά επιδημιολογικά στοιχεία, παρότι είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, άφησε ο Ηλίας Μόσιαλος.

«Εδώ και αρκετούς μήνες, από τον Ιανουάριο, δεν υπάρχει στρατηγική. Βλέπουμε ότι οι υπουργοί αναγγέλλουν, μετά από τρεις ώρες βγαίνει ο Πρωθυπουργός και τους διορθώνει, μετά από μερικές μέρες αλλάζουν πάλι τα σχέδια, μετά βγαίνει άλλος υπουργός και λέει κάτι άλλο» σημείωσε δηκτικά μιλώντας στο Evening Report και τον Γιώργο Κουβαρά. 

Αναφερόμενος στο τι θα γίνει με τα σχολεία αναρωτήθηκε:

«Δεν θα κάνω τον μάντη…Το τι θα γίνει στη χώρα στις 12 του μηνός, θα το μάθουμε στις 11; Να μας πουν και εμάς τις προβλέψεις που κάνουν οι ειδικοί. Ας μας δώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους όλα τα στοιχεία σε όλους. Εγώ έχω ομάδα στατιστικολόγων στο πανεπιστήμιο μου, με την οποία μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις με βάση τα στοιχεία».

Ερωτηθείς για το αν έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία απάντησε μονολεκτικά «Όχι».

Συμπληρώνοντας ανέφερε:

«Τα πολύ αναλυτικά στοιχεία δεν τα έχω. Θα ήθελα να ξέρω σε ποιες περιοχές γίνονται τυχαία τεστ, πόσα κρούσματα έχουμε με τα μοριακά τεστ, για πόσες μέρες νοσηλεύονται οι ασθενείς. Το πρόβλημα δεν είναι με την Επιτροπή. Μην ρίχνουμε ευθύνες στην Επιτροπή των Λοιμοξιωλόγων, είναι σύμβουλοι. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει την επάρκεια των στοιχείων ώστε να έχει πρόσβαση ο κάθε Έλληνας πολίτης».

Επίσης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουν οι υπουργοί δημιουργώντας υπέρμετρες φιλοδοξίες και ότι τα τα self test στα σχολεία θα πρέπει να γίνονται δύο φορές τη βδομάδα και όχι μία.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα