ΑρχικήΕπικαιρότηταΑφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τους βανδαλισμούς στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (video)

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τους βανδαλισμούς στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης (video)

Οι δύο νεαροί, που κατηγορούνται για τις φθορές στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης τούς παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν την επόμενη Τετάρτη (26/2), ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Σύμφωνα με σχηματισθείσα δικογραφία, πρόκειται για έναν 22χρονο κι έναν 24χρονο, σε βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της προσβολής συμβόλων θρησκευτικής σημασίας και της απείθειας.

Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη πρόσωπα που έχουν επίσης ταυτοποιηθεί για συμμετοχή στην επίθεση.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι δράστες της επίθεσης  κινήθηκαν γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα μέσω της οδού Βογατσικού προς το προαύλιο της Ιεράς Μητρόπολης, όπου έριξαν κόκκινες μπόγιες σε προτομές μακαριστών μητροπολιτών, έγραψαν συνθήματα σε τοίχο και πέταξαν τρικάκια με την υπογραφή συλλογικής αναρχικότητας.

Μάλιστα, στη δημοσιότητα δόθηκε και  βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, ενώ ως πηγή του υλικού εμφανίζεται η αναρχική συλλογικότητα «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία».