ΑρχικήΕπικαιρότηταΑεροπλάνο ναύλωσε ο δήμαρχος Σπάτων για να επιστρέψουν μαθητές από Ιταλία

Αεροπλάνο ναύλωσε ο δήμαρχος Σπάτων για να επιστρέψουν μαθητές από Ιταλία

Mε το φόβο για τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, γενικά στον κόσμο και ειδικά στην Ιταλία, να χτυπά κόκκινο, ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για τον επαναπατρισμό μαθητών οι οποίοι βρίσκονταν στο εξωτερικό στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου ναύλωσε αεροπλάνο για να φέρει πίσω μαθητές του Λυκείου Σπάτων, οι οποίοι μαζί με τους συνοδούς τους βρίσκονται σε εκδρομή στη Γαλλία, αλλά επρόκειτο να επιστρέψουν οδικώς από την Ιταλία με προορισμό Ανκόνα-Πάτρα και με διανυκτέρευση στην Μπολόνια.

Η επιστροφή των μαθητών αναμένεται αύριο  στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με απευθείας πτήση από τη Νίκαια.

Πρόκειται για 75 μαθητές και 5 συνοδούς, οι οποίοι ξεκίνησαν την Κυριακή αεροπορικώς για τη Γαλλία, αλλά με στάση για 5 ώρες στο Μιλάνο. Εκεί τους βρήκε και η πρώτη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις ιταλικές Αρχές για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Μάρκου εξήγησε για την απόφαση που πήρε πως: «Ξεκίνησε από την έντονη ανησυχία των γονέων όταν βγήκε η πρώτη ανακοίνωση για τα κρούσματα στο Μιλάνο και τις προσπάθειες που έκανε ο διευθυντής του σχολείου να βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για τους μαθητές και τους συνοδούς, ώστε να μην χρειαστεί να επιστρέψουν μέσω της βόρειας Ιταλίας. Όμως, αυτό παρουσίαζε πολλά και διαφορετικά προβλήματα