Άδειασε την εισαγγελέα η πρόεδρος του δικαστηρίου: «Δεν έχουν λευκά ποινικά μητρώα!»

8 mins read

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, με την έναρξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την αναστολή των ποινών, αμφισβήτησε την αλήθεια των λεγομένων της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου που πρότεινε την αναστολή της ποινής των καταδικασθέντων.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η πρόεδρος εξήγησε ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός της εισαγγελέως ότι όλοι οι καταδικασθέντες, εκτός του Μιχαλολιάκου, έχουν λευκό ποινικό μητρώο κι αναφέρθηκε σε καθείρξεις και ποινές που έχουν επιβληθεί για άλλες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα για ληστείες. Επιπλέον έψεξε την εισαγγελέα για τη χθεσινή της επιχειρηματολογία ότι οι καταδικασθένετες δεν πρόκειται να τελέσουν νέα αδικήματα, επειδή η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί.

Έτσι, ζήτησε από την εισαγγελέα να τοποθετηθεί εκ νέου για τα θέματα των αναστολών των ποινών και δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η εισαγγελέας αναληθώς πρότεινε προς το δικαστήριο ότι ο Ιωάννης Λαγός δεν έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, η κ. Λεπενιώτη αναφέρθηκε σε δικαστικές αποφάσεις που πιστοποιούν ότι ο ευρωβουλευτής είχε παραβαβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Με λίγα λόγια, η πρόεδρος, με τις επισημάνσεις της αυτές, έθεσε θέμα μείζονος αξιοπιστίας της εισαγγελέως.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα