Άδειασαν οι καταυλισμοί στον Έβρο – Έφυγαν οι μετανάστες

13 mins read

Αλλαγή σκηνικού παρατηρείται στον Έβρο αφού μετά από σχεδόν ένα μήνα, εκκενώθηκε τα ξημερώματα ο καταυλισμός των μεταναστών απέναντι από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Μάλιστα, τα ξημερώματα η κατάσταση ήταν ξανά έκρυθμη με μετανάστες να βάζουν φωτιά με αποτέλεσμα να καίγονται οι καταυλισμοί.

Μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία

Οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία, με πιθανό προορισμό την Κωνσταντινούπολη ή κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές Αρχές.

Παραμένουν σε ισχύ ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής

Πηγές του ΓΕΕΘΑ, πάντως, αναφέρουν πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ύψιστο βαθμό επιφυλακής των ανδρών που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, καθώς το δάσος στις Καστανιές είναι πυκνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών. Γι’ αυτό και τα αμυντικά μέτρα στην ελληνική πλευρά των συνόρων δεν χαλαρώνουν καθόλου, ούτε στις Καστανιές αλλά ούτε και στον υπόλοιπο Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι θέλουν να εμφανίσουν εκκένωση της περιοχής και δείχνουν κάποιες εικόνες. Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα χρόνος ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Παναγιωτόπουλος: Ο προσφυγικός καταυλισμός διαλύεται

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον Σκάι, επιβεβαίωσε το γεγονός λέγοντας είπε ότι ο προσφυγικός καταυλισμός στα σύνορα διαλύεται και εξήγησε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Παράλληλα επισήμανε ότι η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα