Θρίλερ με πλοίο που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη -Το παρακολουθεί ελληνική φρεγάτα

7 mins read

Τρεις τουρκικές φρεγάτες συνοδεύουν εμπορικό πλοίο με σημαία Τανζανίας που ξεκίνησε από την Τουρκία και πλέει προς την Λιβύη, ενώ η ελληνική φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΕ «IRINI», «παρακολουθεί» την πορεία τους.

Ειδικότερα, νοτιοδυτικά της Κρήτης και ενώ το ύποπτο πλοίο έπλεε προς τη Λιβύη, ο Ιταλός Επιχειρησιακός Διοικητής της επιχείρησης IRINI έδωσε εντολή απονήωσης του ελικοπτέρου Aegean Hawk Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού από την ελληνική Φρεγάτα προκειμένου να πλησιάσει το πλοίο «Cirkin».

cirkin-xartis

Το ελικόπτερο, μετά από εντολή της ευρωπαϊκής διοίκησης της επιχείρησης επέστρεψε στην ελληνική φρεγάτα, ενώ συνεχίστηκε η παρακολούθηση των τουρκικών πλοίων από τις δυνάμεις της IRINI.

Πρόκειται για σαφή ένδειξη κατάφορης παραβίασης των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη σημειώνουν με νόημα στρατιωτικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η «IRINI» επιχειρησιακά εφαρμόστηκε από την 1η Ιουνίου ενώ νωρίτερα στην ίδια περιοχή και πάλι μόνη της έπλεε μια Γαλλική φρεγάτα η οποία αποχώρησε μόλις ανέλαβε καθήκοντα το Ελληνικό πολεμικό πλοίο.

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα