ΑρχικήΕπικαιρότητα6,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη μισή Ελλάδα - Φόβοι για τσουνάμι - Κατάρρευση...

6,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν τη μισή Ελλάδα – Φόβοι για τσουνάμι – Κατάρρευση κτηρίων στην Τουρκία

Σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί στο νησί της Σάμου μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νησιού.

Όπως μεταδίδει το samos24.gr έχει καταρρεύσει τμήμα της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι.

Στο βίντεο που ανέβασε στο facebook κάτοικος του νησιού τα νερά της θάλασσας βγήκαν στη στεριά και πλημμύρισαν τους δρόμους.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ήταν σαν να χτύπησε το σημείο μικρό τσουνάμι.

Δείτε το βίντεο:

Μεγάλες καταστροφές και στην Τουρκία

Οι ζημιές είναι μεγάλες και στην Τουρκία και ειδικά στη Σμύρνη, όπου υπάρχουν καταρρεύσεις κτηρίων. Το τουρκικό δίκτυο TRT μεταδίδει πλάνα από πολυκατοικία που έχει καταρρεύσει και γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν άνθρωποι στα ερείπια.

Μίνι τσουνάμι έπληξε γειτονιά της Σμύρνης

Χρήστες του Twitter από τη Σμύρνη ανέβασαν βίντεο και φωτογραφίες από τον σεισμό, που καταγράφουν τις μεγάλες καταστροφές στην πόλη.

Από αυτά φαίνονται, έχουν καταρρεύσει κτίρια στην πόλη, ενώ ο κόσμος έχει βγει πανικόβλητος στους δρόμους, καθώς εκφράζονται και φόβοι για θύματα.

Μάλιστα, τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων κατέγραψε καρέ-καρέ τη στιγμή που καταρρέει μία πολυώροφη πολυκατοικία.

https://twitter.com/sondakikativi/status/1322150470887100416?s=21&fbclid=IwAR24V0ezUJ4D64e5ck_eXbcKDxBPq3-YLi6GafjbOiwG3QKQkw1ToGi7S1U

Λίγο νωρίτερα

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι. 

Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 10 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό. 

Η ισχυρότατη δόνηση που είχε διάρκεια, έγινε αισθητή στη Θεσσαλία, την Αττική, όλα τα νησιά και την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της Σάμου ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια, καθώς έχουν πέσει προσόψεις κτιρίων. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει φύγει ένα τμήμα από την εκκλησία της Μεγάλης Παναγίας στο Καρλόβασι.

Μάλιστα κάτοικοι τις περιοχής αναφέρουν πως η θάλασσα μετά το σεισμό βγήκε στο λιμάνι.