5,1 Ρίχτερ ο σεισμός στην Αττική-Η ανακοίνωση από το Μαξίμου

9 mins read
Daily Post:5,1 Ρίχτερ ο σεισμός στην Αττική

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:14 στην Αττική, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.
Tα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 4 χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας και σε απόσταση 23 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Αθήνας.
Tο εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα.
Σε ανακοίνωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, αφού αναφέρθηκε στα στοιχεία του σεισμού, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς. Οι μόνες ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει ως τώρα, είναι μια παλαιά κατοικία στη Δραπετσώνα, και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα,ενώ επίσης έχουν πέσει προσόψεις στο Αιγάλεω, στον Πειραιά και στο Μοναστηράκι.
Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ. Επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν πρόσκαιρα προβλήματα, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφορικά με την κυβερνητική αντίδραση, από την πρώτη στιγμή οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς είναι στο συντονιστικό και ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στο γραφείο του. Σε ετοιμότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αν και εφόσον χρειαστεί. Και ο κ. Πέτσας έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς και κάλεσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι.

Facebook Comments