ΑρχικήΕπικαιρότητα21 νέα κρούσματα, 352 συνολικά - 4 νεκροί και 9 διασωληνωμένοι

21 νέα κρούσματα, 352 συνολικά – 4 νεκροί και 9 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, έχουμε 21 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 352. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 51 δεν είναι γνωστό πώς μολύνθηκαν.

9 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Αθήνα, Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες.

O νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε πως σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Eπανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου και διευκρίνισε ότι παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών.

Υπογράμμισε ότι όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 5 με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι εφόσον χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη και σε νέα αντίστοιχα μέτρα σε διευρυμένη γεωγραφική περιφέρεια.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ο ιός δεν αναγνωρίζει σύνορα και επεσήμανε την αξία της ατομικής ευθύνης.