2.000 προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

8 mins read

Μέσα στις επόμενες ημέρες εκκινεί η διαδικασία για την πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Η σχετική απόφαση των υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών την Παρασκευή δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση επιχειρεί μια σημαντική τονωτική ένεση για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα γήρανσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία για τα εθνικά θέματα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν η προκήρυξη καθώς και οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την πρόσληψη των 2.000 ΟΒΑ. Οι μεγαλύτερες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε μόνιμο προσωπικό καταγράφονται στον Στρατό Ξηράς, όπως έχουν επισημάνει στα «ΝΕΑ» στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Άμυνας, από τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ που προγραμματίζονται οι 1.200 θα αφορούν ανάγκες του Στρατού Ξηράς, 400 ΟΒΑ θα στελεχώσουν θέσεις του Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι 400 της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιδίωξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου αλλά και του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή – που έχοντας θητεύσει στο τιμόνι του ΓΕΣ γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα υποστελέχωσης στον Στρατό – είναι μετά τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ να ακολουθήσουν και προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) σε πιο εξειδικευμένες ειδικότητες.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα