ΑρχικήΕπικαιρότητα14 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - 45 συνολικά

14 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – 45 συνολικά

14 ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Πρόκειται για ταξιδιώτες του γκρουπ που πήγε εκδρομή στους Αγίους Τόπους, και επέστρεψαν στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι 11 είναι από το γκρουπ των Αγίων Τόπων και οι 4 είναι επαφές τους. Ολοι τους έχουν ήπια συμπτωματολογία, όπως εξήγησε ο κ. Τσίοδρας. Από όλα τα κρούσματα στη χώρα, ο μόνος που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο 66χρονος, ο οποίος διασωληνώθηκε τα ξημερώματα. Οι υπόλοιποι παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία του κορωνοϊού.

Όσον αφορά το 9ο περιστατικό στην Πάτρα και τους άλλους εκδρομείς στο Ισραήλ, έχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές από το περιβάλλον των ταξιδιωτών: «Το Ισραήλ ήταν από τις χώρες με λιγοστά κρούσματα. Η ομάδα επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου και αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. Όταν ρωτήθηκε αν έγιναν όλα σωστά από τα νοσοκομεία που υποδέχθηκαν τα περιστατικά, εξήγησε ότι «τηρήθηκε το πρωτόκολλο, αλλά ο ιός περνά κάτω από τη μύτη μας».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι συμπτώματα όπως ο πυρετός και ο βήχας πρέπει να μας κρατούν στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και αυτούς με τα χρόνια νοσήματα.

Τα έκτακτα μέτρα παρατείνονται. Συγκεκριμένα, παρατείνονται τα μέτρα που αφορούν τους 3 πληττόμενους νομούς της χώρας.

  • Αναστέλλονται όλες οι εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές
  • Παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης μαθητικών εκδρομών εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου