ΑρχικήΠολιτικήΠροεκλογικό"ντιμπέϊτ" : Πυρά Τσίπρα από την Πάτρα- Βέλη Μητσοτάκη από τη Λιβαδειά

Προεκλογικό”ντιμπέϊτ” : Πυρά Τσίπρα από την Πάτρα- Βέλη Μητσοτάκη από τη Λιβαδειά

Η προεκλογική μάχη ξεκίνησε. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Πάτρα και ο πρόεδρος της ΝΔ ανταπάντησε μιλώντας σε εκδήλωση στη Λιβαδειά.

Μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ελίτ και συμφέροντα που θέλουν να καταστρέψουν όσα έχει πετύχει η κυβέρνησή του». Χαρακτήρισε την χώρα που παρέλαβε το 2015 «διαλυμένη» περιγράφοντάς την περίπου ως… μια εφιαλτική δυστοπία όπου απολύτως τίποτα δεν λειτουργούσε.

«Είναι χαρά μου να είμαι στην Πάτρα του Νίκου Τεμπονέρα. Τους αφήνουμε να γεμίζουν τα τηλεοπτικά τους στούντιο με σκουπίδια. Εμάς μας αρκεί που γεμίζουμε γήπεδα στο Γαλάτσι, στην Καλαμάτα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά σήμερα, μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο. Πριν 4 χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με άδεια ταμεία και με απώλεια 25% του ΑΕΠ της. Νοσοκομεία που μας έκλειναν τις πόρτες με εντολή Σαμαρά. Νοσοκομεία με πέντε ευρώ εισιτήριο με εντολή Γεωργιάδη» σημείωσε ο πρωθυπουργός: «Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που ναρκοθέτησαν το μονοπάτι της εξόδου, με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών» πρόσθεσε.

Έχουν το θράσος σήμερα να μιλάνε αυτοί για πολιτική αλλαγή. Μην γελιέστε όμως: Ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες τους δεν επιδιώκουν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αλλά μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αντιμετωπίσαμε τη γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση. Διαθέσαμε 3 δισεκ. σε πολιτικές κοινωνικής προστασίας. Στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση, την πολιτική για το παιδί και την παιδική φτώχεια, στα σχολικά γεύματα. Ανασυγκροτήσαμε το κοινωνικό κράτος από τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τα μνημόνια».

Πυρά εξαπέλυσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στη Λιβαδειά είπε πως «η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην έχει κανείς αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα» είπε ενώ δεν έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στις δημοτικές εκλογές λέγοντας πως «στις 26 Μαΐου ψηφίζετε για Δήμαρχο όποιον θέλετε». Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε -λέγοντας πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί και να απαντήσει- τον πρωθυπουργό καθώς διάβασε το σχέδιο της ομιλίας του πριν την εκφωνήσει και του κάνει εντύπωση πως αφιερώνει τόση ενέργεια για επιτεθεί στον ίδιο και τη ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας έχει πει τόσα ψέματα που χρειάζεται κείμενο για να μην τα ξεχάσει» είπε και σημείωσε πως η ομιλία του «στάζει δηλητήριο».

«Ψέματα, φόροι και Μακεδονία, γι΄ αυτά θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα.. Σας εξαπάτησε, σας φτώχυνε, σας περιφρόνησε και δίχασε..» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις πιο φθηνές δυνάμεις του λαϊκισμού, επέκρινε τον κ. Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό «ανθέλληνας» που, όπως είπε, χρησιμοποίησε εναντίον του υποψηφίου του ΕΛΚ κ. Μ. Βέμπερ -ξεκινά την ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία του από την Ελλάδα την Τρίτη- σημειώνοντας ότι «ας προσέχει ο κ. Τσίπρας γιατί έχει πολύ βαρύ βιογραφικό στην εξωτερική πολιτική».

Έκανε ειδική αναφορά στη νέα γενιά σημειώνοντας πως «το μέλλον της δεν μπορεί να είναι μια εξαρτημένη επιδοματική πολιτική από μια κυβέρνηση που δίνει επιδόματα έναντι κομματικών ψήφων». Η νέα γενιά ζητά καλή Παιδεία, καλή κατάρτιση, καλές και πολλές θέσεις εργασίας και το μέλλον της το εγγυάται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε έκτρωμα το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον αποσύρει.

Κάλεσε πρώην δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ «να επιστρέψουν σπίτι τους» και ζήτησε από τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ να υποδεχθούν στο κάλεσμα και όσους δεν ψήφισαν ποτέ τη ΝΔ. «Σε αυτή την εκλογική μάχη το διακύβευμα για τη χώρα είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «στην πορεία μιας μεγάλης και πλατιάς συμπόρευσης χωράνε πολλοί».